Natuurwerkdag op 4 november 2017!

16 oktober 2017

Het was een jaar van extremen: veel regen en op andere momenten droog. De nieuwe aanplant had de nodige aandacht nodig en niet alle hebben het gehaald. Er is veel opslag gegroeid en opgekomen. Daar komt helaas nooit een einde aan en doordat jaarlijks aan te pakken blijft het beheer behapbaar. Zonder vrijwilligers is dat ondoenlijk. Er is dus een hoop werk aan de winkel om te zorgen dat het pinetum er weer pico bello bij staat voor het komende jaar.
Net als voorgaande jaren kan er weer een dag heerlijk in het pinetum worden gewerkt met voor elk wat wils en er is geen ervaring vereist. Ook dit jaar is er weer het nodige te doen en moet weer opslag worden verwijderd uit de heide en in het gras. Daarnaast moeten de banken, tafels en informatieborden weer worden schoongemaakt, de prullenbakken geleegd en de volgelhuisjes in kaart gebracht en weer klaargemaakt voor het volgende seizoen. Ook valt er het nodige te zagen en moet het hek nagelopen en waar nodig gemaakt. Ook de naambordjes moeten worden nagelopen. Kortom voor elk wat wils. Wij zorgen voor koffie, thee en soep bij de lunch. Brood graag zelf meenemen. We beginnen om 10 uur en gaan door tot een uur of 3. Vanaf ½ 10 staat de koffie klaar met iets lekkers.
Voor de gelegenheid zal het toegangshek aan de Boslaan naast bij het nieuwe informatiebord naast nummer 81 geopend zijn. Hek graag sluiten in verband met de schapen. Helemaal naar achteren lopen en u vindt daar het ontvangstcentrum/werkplaats. Wel weer goed sluiten in verband met de schapen.
Als u via de ingang bij de Lunterse Boer binnenkomt, helemaal naar links lopen en aan het eind naar rechts, dan ziet u de schuur aan uw rechterhand.
Wij hopen op u te mogen rekenen. U kan zich vanaf nu inschrijven op de site:
https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/pinetum-de-dennenhorst of via de mail pinetum@planet.nl
Zorg voor kleding die vies mag worden en stevig schoeisel.