In memoriam Jan Nico Homan van der Heide

12 september 2021

In memoriam Jan Nico Homan van der Heide

Op zaterdag 21 augustus is op 94-jarige leeftijd Jan Nico Homan van der Heide overleden.

De afgelopen 20 jaar was hij, samen met z’n echtgenote Jet Dinger de grote stimulans op de achtergrond om het pinetum weer in oude luister herstellen. Hij liet onder andere de schuur bouwen, zodat er een solide basis was om met vrijwilligers te gaan werken. De schuur maakte ook de komst van de schapen mogelijk. Zijn liefde voor de natuur was groot en tot op hoge leeftijd was hij geïnteresseerd in het pinetum en in alle mensen die hielpen om het voortbestaan van het pinetum te garanderen.
Jan gaf ons en anderen veel plezier, vertrouwen en vrijheid om het werk in het pinetum voor te zetten. Ondanks zijn hoge leeftijd ontbrak het hem nooit aan energie om alle activiteiten bij te wonen, waarbij hij genoot van de gezelligheid. Velen van u zullen hen hebben meegemaakt bij een van de activiteiten.
De cryptomeria japonica ´Gruga Park´ die hij plantte bij het 75-jarig bestaan van het pinetum, samen met mevrouw Meijerink, zal voor ons een blijvende herinnering aan hem zijn. Tot zijn grote vreugde ontwikkelde deze zich in 15 jaar tot een veelbelovende boom.
Wij zullen Jan en Jet enorm missen maar hopen het werk met hun positieve energie en in hun geest voor te zetten en zodat het pinetum kan blijven bloeien. Wij zijn dankbaar voor de steun die zij gaven.