Drie nieuwe bestuursleden en afscheid twee bestuursleden

12 september 2021

We nemen afscheid van twee bestuursleden, namelijk Beline Geertsema en Roel Kremers. Beline Geertsema is vanaf de start van de stichting en zelfs al daarvoor actief geweest als voorzitter. Haar grote kennis van zaken van tuinen, bomen en planten en beheer en haar grote netwerk in de groene wereld heeft ons veel gebracht en daar zijn we haar erg dankbaar voor. Haar opmerkingen houden ons scherp en waar we dreigden teveel de binnenbocht te nemen of te vervallen in behoudendheid hield zij ons bij de les. Met haar netwerk, kennis en ervaring wist zij deuren te openen en heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd om het pinetum weer op de kaart te zetten.

We zijn blij aan te kunnen kondigen dat Johan Carel Bierens de Haan haar gaat opvolgen. Johan Carel heeft veel ervaring met (groen) erfgoed, is voorzitter van Cascade en heeft jarenlang gewerkt voor Gelderse Landschap en Kastelen en het Loo als directielid / conservator. We verheugen ons op de samenwerking. Beline zal nog als adviseur betrokken blijven.

Roel Kremers heeft de afgelopen 6 jaar als bestuurslid opgetreden en we zijn hem dankbaar voor zijn contacten met de lokale en provinciale politiek en zijn inbreng bij de activiteiten. Hij heeft ons geattendeerd op een goede opvolger namelijk Mark Obbink. Mark is gemeentraadslid in Ede, heeft belangstelling voor dendrologie en is adviseur ruimte bij het kadaster.

Daarnaast hebben we weer een lokale bestuurder gevonden die zijn sporen heeft verdiend in de Lunterse gemeenschap en daar over een groot netwerk beschikt, namelijk Jaap van Ravenswaaij. De laaste jaren was hij daar vooral actief als voorzitter en trekker van het Museum Lunteren.

Daarmee is het bestuur weer op volle sterkte.