Info

Bezoek ons

De ingang van het pinetum bevindt zich achter hotel/restaurant de Lunterse Boer, Boslaan 87, Lunteren. Volg de groene paaltjes vanaf de parkeerplaats aan de zwembadzijde langs de Lunterse Boer. Via de smalle doorgang naast het restaurant komt u bij de ingang.

Vrije wandeling op de paden is toegestaan van zonsopgang tot zonsondergang. Honden zijn echter niet toegestaan in het verband met de aanwezigheid van schapen.

Een vrijwillige bijdrage is zeer gewenst als uw bijdrage aan de instandhouding van het pinetum. (suggestie €5 per persoon op: NL05 RABO 0126 1102 47, Vrienden Pinetum de Dennenhorst). U kunt natuurlijk ook als vriend of vrijwilliger bijdragen.

Tijdens onderhoudswerkzaamheden of evenementen kan het pinetum tijdelijk gesloten zijn.

Gezinswandeling

Zin om met het hele gezin een uurtje te genieten in het Pinetum? U zult dingen ontdekken die u nooit voor mogelijk had gehouden van de wereld van de naaldbomen. Op leuke wijze komen tal van aspecten van naaldbomen aan de orde, die zelfs voor ouders waarschijnlijk nieuw zijn en een andere en verassende kijk geven op de vaak verafschuwde coniferen. U zal niet de eerste zijn de dit overkomt. De grote variƫteit aan naaldbomen, van mammoetboom tot dwergconifeer uit een heksenbezem, het is er allemaal te vinden.

De wandeling duurt circa een uur en de informatie voor de wandeling kun u hier onder downloaden. Het is handig om voor ieder kind een antwoordblad te printen. De wandeling begint bij de ingang van het Pinetum achter de Lunterse Boer. Na afloop kunnen de kinderen het antwoord op de site invoeren om te ontdekken of zij het goed hadden gedaan. De wandeling is met name geschikt voor (groot)ouders met (klein)kinderen op de lagere school die al kunnen lezen. (Groot)ouders wordt wel verzocht er op te letten dat zorgvuldig met het Pinetum wordt omgegaan en dat geen takken en bordjes van de bomen worden gehaald.

Wandeling Antwoordblad

Andere dingen in de regio

Rondom het pinetum ligt ook nog een scala aan andere natuurlijke en cultuurhitorsche kwaliteiten. Hier kunt u meer informatie vinden over de andere bezienswaardigheden en activieiten rond het middel punt van Nederland.